Engedély nélküli plakátragasztás miatt feljelentést tett a rendőrség négy ember ellen, akik Szálasi Ferencet ábrázoló plakátokat ragasztottak villanyoszlopokra hétfőre virradóan a belvárosban. Állítólag köztük volt a magát nyíltan hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetője, Bácsfi Diana is.

A belvárosi Kossuth Lajos utcában vették észre a járőrök, hogy Szálasi-képekkel ellátott plakátokat ragasztgatnak a villanyoszlopokra. Az igazoltatás után a járőrök felszólították a szabálysértőket, hogy a kihelyezett plakátokat távolítsák el, aminek eleget is tett a négy fős társaság.

Egy névtelenséget kérő, az ügyet jól ismerő rendőrségi tisztségviselő az MTI-vel közölte, hogy az igazoltatott személyek között volt Bácsfi Diána, a Magyar Jövő Csoport vezetője. A rendőrség a személyiségi jogok miatt nem nevezheti meg a rendőri intézkedés alá vont személyeket - mondta a BRFK szóvivője. 

A rendőrkapitányság hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentést tett a kerületi önkormányzatnál. Ezen kívül önkényuralmi jelkép használata miatt is eljárást indított - közölte Kozák László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Magyar Jövő Csoport október 15-re demonstrációt jelentett be a budapesti Andrássy út 60., a Terror Háza Múzeum elé, amelynek épülete korábban Szálasi Ferenc "nyilas nemzetvezető" Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom nevű pártjának is otthont adott.

Az ügyészség szeptember 16-án önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt Bácsfi Diána, a Magyar Jövő Csoport vezetője ellen, aki ellen közösség elleni izgatás miatt is indult eljárás.