Egyre népszerűtlenebbek a politikusok

2004.12.20. 8:25

A rendszerváltás óta 2004-ben voltak a legnépszerűtlenebbek a politikusok - derül ki a Szonda Ipsos összesített közvélemény-kutatásaiból. Az év legkedveltebb politikusai Mádl Ferenc és Dávid Ibolya voltak. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sokat javított népszerűségén, Demszky Gábor pedig visszaesett a listán.

A rendszerváltás óta soha nem adtak ilyen alacsony pontokat a szavazók a politikusoknak, mint 2004-ben - derül ki a Szonda Ipsos teljes évre vonatkozó felméréséből, melyet a Népszabadság közöl. Nyáron kivétel nélkül mindenkinek csökkent a népszerűségi pontszáma, és erről a mélypontról csak lassan és keveset tudtak emelkedni a politikusok.

A mezőnyt 2004-ben végig Mádl Ferenc és Dávid Ibolya vezette, és a rangsor végén is ugyanazok - Áder János és Kövér László - álltak, de az ősszel már Demszky Gábor is közéjük tartozott. Az év nagy vesztesének Demszky Gábor számít, aki a felső harmadból a lista sereghajtói közé került. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sokat javított népszerűségén, miniszterelnöki jelölése után a lista élvonalába került.

KAPCSOLÓDÓ CIKK