Rádiót vett a református egyház

Vágólapra másolva!
Megvette a miskolci Európa Rádiót a református egyház - jelentette be Csomós József, a Tiszáninneni és Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke Miskolcon pénteken.
Vágólapra másolva!

Az adó eleinte a borsodi megyeszékhelyen és környékén, majd a Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerület területén lesz majd hallható, a tervek szerint később egész Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében is fogható lesz az adás - mondta Bölcskei Gusztáv.

Beély Katalin főszerkesztő arról szólt, hogy az adását 2001 novemberében megkezdett Európa Rádió politikai pártoktól és gazdasági érdekcsoportoktól független, református közösségi nonprofit rádió lesz.

Csomós József megemlítette: előbb műsoridőt vettek az Európa Rádió adásából, majd hosszas tárgyalás után döntöttek a rádiót működtető közhasznú társaság megvásárlásáról. Arról nem szólt, hogy a református egyház erre mennyit költött.

A főszerkesztő elmondta: a rádió műsora lényegében mindenkihez szól, ugyanakkor előtérbe helyezik a protestáns etikát, támogatni kívánják a polgári magatartást, az önszerveződést, a szolidaritást, a szociális érzékenységet és a környezet iránti felelősséget.