Nincs mit vizsgálni Polt trófeáin

2005.02.01. 11:53

Megszüntették a vagyonvizsgálati eljárást Polt Péter ellen, mert kiderült, nem sértett meg semmilyen szabályt, amikor nem írta be vagyonnyilatkozatába vadásztrófeáit.

Az Országgyűlés mentelmi bizottságából alakult vagyonvizsgáló bizottság szerint a vadásztrófeái ügyében a legfőbb ügyész eleget tett vagyonnyilatkozati kötelezettségének, így a testület megszüntette eljárását ellene. Géczi József Alajos, a parlamenti bizottság MSZP-s elnöke elmondta: a mentelmi bizottság a döntését a trófeavizsgáló bizottság véleményére alapozta, amely szerint Polt Péter vadászaton szerzett trófeáinak forgalmi értéke nem haladja meg a 330 ezer forintos határt, amely feletti értéket kötelező feltüntetni a vagyonnyilatkozatban.

A bizottság elnöke tavaly december 14-én rendelt el eljárást Polt Péterrel szemben annak nyomán, hogy Keller László akkori közpénzügyi államtitkár közlése szerint Polt Péter vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a vadászaton szerzett trófeáit, holott ezek szerinte 330 ezer forintnál többet értek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK