Hárman meghaltak egy felrobbant műhelyben

2005.02.09. 11:16

Hárman meghaltak és többen megsérültek szerdán egy asztalosműhelyben bekövetkezett gázrobbanásban Kunadacson. Összesen tízen sérültek meg, két embert életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel vittek kórházba, további öt embert súlyos sérülésekkel a kecskeméti kórházba szállítottak.

Forrás: MTI

Hárman meghaltak, többen súlyos sérüléseket szenvedtek amikor szerda reggel gázrobbanás történt egy kunadacsi asztalosműhelyben. Az 1700 fős település polgármesteri hivatalában az [origo]-nak elmondták: a telepen raklapokat készítettek és feltételezhető, hogy egy gázpalack robbant fel a melegedő helyiségben. A helyszínre öt mentőhelikopter és több mentőautó érkezett, továbbá Szabadszállásról és Kecskemétről tűzoltóautók.

Összesen tízen sérültek meg, közülük ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterrel szállították a budapesti Honvéd Kórházba. A kecskeméti kórházba a hét korábban behozott férfi mellé később egy nyolcadikat is beszállítottak. "Másodfokú égési sérüléseket szenvedtek, a kezük és az arcuk égett meg, ha nem jön közbe semmi, akkor egy hét múlva elhagyhatják a kórházat" - mondta Gera László főorvos az MTI-nek. Az egyik sérültet az intenzív osztályra szállították, felső légúti égés gyanújával. 

Az elsődleges helyszíni vizsgálatok alapján azt feltételezik, hogy a műhelyben dolgozók kávét melegítettek a gázpalackhoz kapcsolt disznópörzsölő lángja fölött. A melegedőben tárolták viszont a motoros fűrészek üzemanyagát is, és elképzelhető, hogy az üzemanyag és a gáz elegyedett a levegőben és ez okozta a robbanást - mondta Ferenczi László, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak. 

A műhelyben összesen 18-an kezdtek el dolgozni szerda reggel, a robbanás azokat nem sebesítette meg, akik a telep nagyobb csarnokában dolgoztak. A raklapkészítő műhelyben feltételezhetően helyiek, illetve a közeli települések lakói dolgoztak.

A rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálódik, ha tisztázódnak a robbanás körülményei, azt követően derül ki, hogy valakit terhel-e felelősség a történtekért.