Hazahozták Varga Tamást

2005.07.28. 18:47

A Malév amszterdami, menetrend szerinti járatával csütörtök este Budapestre hozták Varga Tamást a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját, akit gazdasági bűncselekmények miatt ítéltek el Magyarországon. Vargát, aki hat éve szökésben volt április elején fogták el Amszterdamban.

Az ORFK honlapjára feltett tájékoztatás szerint V. Tamást 18 óra 15 perckor a Malév 665. számú járatával szállították haza Amszterdamból az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda, valamint a Rendészeti Biztonsági Szolgálat munkatársai. Kiadatására a Fejér Megyei Bíróság, valamint a Fővárosi Bíróság által kibocsátott európai elfogató parancsok alapján került sor.

A vállalkozót megérkezését követően a Ferihegyi repülőtéren őrizetbe vették, előzetes letartóztatásáról 72 órán belül dönt az illetékes bíróság. Elfogására a Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának jelzése alapján került sor Hollandiában. A hat éve szökésben lévő magyar vállalkozót, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadóját április elején fogták el Amszterdamban.

A Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi közleménye szerint a vállalkozó ellen összesen négy elfogatóparancs volt érvényben. A Világgazdaság 2000. október 12-i száma szerint Varga az elmúlt évtized egyik legnagyobb áfa-csalását követte el. Irányításával egy cégcsoport 1996 és 1999 között mintegy kétmilliárd forint áfát igényelt vissza hamis számlázással.

MTI - [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK