Előzetes letartóztatásba helyezték a két évvel ezelőtti aszódi pénzszállítórablás utolsó szabadlábon lévő gyanúsítottját. A férfit hétfőn kapták el a román-magyar határon.

A Pest Megyei Bíróság kedden elrendelte a 2003-as aszódi pénzszállítórablás harmadik feltételezett tettesének, N. Tibornak az előzetes letartóztatását - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfit hétfőn a határőrök akadályozták meg abban, hogy Romániába szökjön.

2003 májusában három álarcos fegyveres megtámadott az aszódi benzinkútnál egy pénzszállító autót, és a 481 millió forintos zsákmánnyal elmenekült - emlékeztetett a szóvivő.

Két tettest hamarosan elfogtak a rendőrök, ám a 31 éves N. Tibor mostanáig bujkált, ellene nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt. Most hamis útlevéllel próbált külföldre jutni - tette hozzá.

Társai ellen időközben megindult a bírósági eljárás, N. Tibor esetében azonban erre eddig nem kerülhetett sor, mivel ismeretlen helyen tartózkodott, ügyében a rendőrség felfüggesztette a nyomozást.

Most azonban megindul az eljárás, amelynek során a rendőrök kihallgatják, szembesítik a gyanúsítottat - közölte a sajtóreferens. Korábban elmondta, hogy N. Tibor hamis útlevéllel próbált Romániába átjutni hétfőn, de a határőröknek gyanússá vált az úti okmánya, s ezért feltartóztatták.