Felújítják a mű-törökfürdőt

Vágólapra másolva!
Újjáépítik a mű-törökfürdőt a Frankel Leó úton - írja a Népszabadság. A lap szerint a fürdő mellett kisebb szállodát is felhúznak, és még az idén megkezdődhetnek a munkálatok.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik megújul a hosszú évtizedek óta romokban álló mű-törökfürdő a Rózsadomb tövében, a Frankel Leó úton - írja a Népszabadság. A fürdőt, illetve a valaha mellette állott épület helyét a Dakar-ralikról is ismert Szalai Balázs cége - amely a szomszédos, Hild József tervezte Császár szállót is működteti - kapta koncesszióba.

A társaság a Közti Rt. főépítészét, Marosi Miklóst bízta meg a közel félmilliárdos projekt terveinek elkészítésével. Az építész a lapnak elmondta, az épületet a Hild-Ybl Kft. tudományos dokumentációjának ajánlásai, a helyi városrendezési szabályozás, a hidrogeológiai és környezetvédelmi szakemberek és a kerületi főépítész véleményének figyelembevételével tervezték meg, úgy, hogy az eredeti a '70-es években lebontott épülethez igazodjon, és az eredeti tervek szerint állítanák helyre a védett "török-kupolát". A hozzá kapcsolódó épületben tizenhárom vendégszobából és három apartmanból álló, háromcsillagos fürdőszálló kap helyet.

Az építtető már megkapta a felhatalmazást a terület hasznosítására a Kulturális Örökségvédelmi Hivataltól, a II. kerületi önkormányzattól, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóságától, valamint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt.-től. Már az elvi építési engedély is megvan, és két héten belül nyújtják be a végleges iránti kérelmet - derül ki a Népszabadság írásából.