Bush régi barátnője lesz az új budapesti nagykövet

Vágólapra másolva!
Ősztől új amerikai nagykövet érkezik Budapestre. A gazdasági végzettségű April Foley korábban volt bankelnök és stratégiai igazgató is különböző cégeknél, egyetemista éveiben pedig George Bushsal járt.
Vágólapra másolva!

Új amerikai nagykövet érkezik az ősszel Budapestre. Az Egyesült Államok új nagykövetének washingtoni források szerint April Foley-t, az Export-Import Bank első alelnöknőjét választották ki, és már kérték a magyar féltől az előzetes jóváhagyást (agrément). April Foley lesz George Bush elnöksége alatt az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének a harmadik vezetője Nancy Goodman Brinker volt és George Herbert Walker jelenlegi nagykövet után. A 78 éves Walker, az elnök rokona, 2003 októberétől tölti be a nagyköveti tisztséget. Elődje, Nancy Goodman Brinker, az elnök családjának barátja két évet töltött Magyarországon.

April Foley az ohioi Avon Lake-ben született, a Smith College hallgatójaként pszichológiát tanult, majd a Harvard Business School közgazdasági egyetemen vállalatirányításból szerzett diplomát. A Harvardon került személyes ismertségbe és barátságba a mostani elnökkel. A The Washington Post egy 1999. július 28-i George Bushról szóló írásában azt írja Foleyról, hogy egy rövid ideig együtt járt az elnökkel, és barátságuk később is megmaradt.

April Foley a PEPSICo., később pedig a Reader's Digest Association stratégiai igazgatója volt. Dolgozott a világ vezető gyógyszergyártójánál, a Pfizernél is. Bush elnök 2003 novemberében nevezte ki az Export-Import Bank igazgatótanácsának első alelnökévé.