Közlekedési káoszt okozott a felhőszakadás

Vágólapra másolva!
Felhőszakadás miatt vált járhatatlanná a fővárosban a Maglódi út, ezért több villamos nem közlekedik, egy autóbusz pedig módosított útvonalon jár. A víz alatt álló útszakaszont több autó elakadt, ezeket tűzoltók próbálják kiszabadítani.
Vágólapra másolva!
Időjárás az [origo]-nhttp://origo.hu/idojaras/index.html

Több autó is elakadt a fővárosi Maglódi úton, mert a péntek délutáni felhőszakadás miatt járhatatlanná vált a X. kerületi út egyik szakasza- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Az elakadt gépkocsikat a tűzoltók próbálják kimenteni, tart a műszaki mentés, közben az utat az Újhegyi úttól az Éles sarokig teljesen lezárták a forgalom elől - mondta Dobson Tibor.

A járhatatlanná vált Maglódi úton a 28-as és a 37-es villamos nem közlekedik - közölte a BKV fődiszpécsere. A teljesen víz alatt álló útszakaszon a villamosforgalom szünetel, a 85-ös gyors autóbusz útvonalát pedig megváltoztatták - közölte Szántó Ferenc. A Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei és a tűzoltók próbálják az utat járhatóvá tenni.

Késnek a vonatok is

Több vasútvonalon is felborult a menetrend a péntek délutáni vihar miatt, a MÁV dízelmozdonyokat indít az érintett vonalakon, ahol másfél-kétórás késésekre is számítaniuk kell az utasoknak - közölte a MÁV szóvivője.

A Budapest környéki vihar ugyanis több helyen megrongálta a vasúti felső vezetéket - mondta Kavalecz Imre. A legjelentősebb késésekre a Keleti pályaudvarról Gödöllőre, Hatvanra és Miskolcra induló vonatoknál, valamint az Újszász-Szolnok vonalon kell számítani. Ugyancsak késve indulnak a vonatok a Nyugati pályaudvarról a Vác-Vácrátót vonalon.