Szívesen állna a Fidesz-frakció élére Tarlós

Vágólapra másolva!
A főpolgármester-választást elvesztő független, jobboldali támogatottságú Tarlós István elvállalná a Fidesz fővárosi frakciójának vezetését, ha erre felkérnék. Tarlós az [origo]-nak nem kívánt a személyes sértettségéről beszélni, azt viszont elmondta: nem bánta meg, hogy kipróbálta magát főpolgármester-jelöltként.
Vágólapra másolva!

Tarlós István elvállalná a fővárosi Fidesz frakcióvezető vezetését, ha megválasztják erre a posztra - ezt maga a politikus jelentette ki az [origo]-nak. Hozzátette azonban: konkrétumot azonban a Fidesszel folytatott tárgyalások után, 1-2 nap múlva tud mondani. Addig csak valószínűségekről tud beszélni - jegyezte meg.

Kupper András, a párt fővárosi elnöke az [origo]-nak ezzel kapcsolatban azt mondta: Tarlós Istvánnak azt kell eldöntenie, hogy politikai vagy inkább szakmai szerepet akar betölteni a frakcióban. Ezt követően lehet arról beszélni, hogy akar-e frakcióvezető lenni - tette hozzá Kupper.

A főváresban a felállás most is hasonló volt, mint négy éve: a Fidesz nem saját jelöltet indított, hanem a független óbudai polgármester, Tarlós István mögé állt be. Tarlós a főpolgármesteri székért folytatott küzdelemben vasárnap 46,86 - 45,20 százalék arányban maradt alul Demszky Gáborral szemben. Vagyis 12 877 vokssal kapott kevesebb szavazatot, mint az ötödik ciklusát megkezdő Demszky.

Tarlós vasárnap késő este elismerte vereségét, bár megjegyezte, gratulálni nem tud, Demszky és csapata ugyanis szerinte nem volt túl sportszerű az utóbbi pár hétben. Vasárnap elhangzott mondatát, hogy a "lebunkózott kerületi polgármester igencsak megkeserítette Demszky Gábor életét", Tarlós most nem kívánta kommentálni. Mindössze annyit mondott: természetes, hogy a kampány során előjön belőle a személyes sértettség, de erről utólag nem érdemes beszélni