Az Astoriánál közli a menetrendet a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz október 23-i nagygyűlésén jelentik be, hogy a párt folytatja-e a Kossuth téri demonstráció-sorozatát. Pénteken a Fidesz a Terror Háza elé várja az embereket, szombaton az óbudai önkormányzat ünnepségére, vasárnap pedig a Bem térre hívják a tüntetőket.
Vágólapra másolva!

A Fidesz október 23-i budapesti megemlékezésén jelentik be, hogy a párt folytatja-e Kossuth téri demonstrációsorozatát - közölte pénteken Szijjártó Péter, a párt szóvivője. Az MTI úgy tudja, hogy a Fidesz november 4-ig kért területfoglalási engedélyt a Kossuth térre, így lehetősége van folytatni az október 6-án megkezdett mindennapos demonstrációkat.

Az ellenzéki párt az 1956-os forradalom 50. évfordulójára szervezett állami megemlékezésekre tekintettel csütörtöki gyűlése után bontotta le a Parlament előtt felállított színpadot. A Fidesz így pénteken 17 órára a Kossuth tér helyett a Terror Háza elé várja az embereket, ahol beszédet mond Balázs Piri László, az 1956 Alapítvány kurátora, Karátson Gábor író-festőművész és Schmidt Mária, a múzeum igazgatója.

Ezzel párhuzamosan Óbudán a Tímár utcai HÉV-megállónál az ország legmagasabb zászlórúdját avatják, itt felszólal Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője és Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő is.

Az ellenzéki párt szombaton 16.30-ra az óbudai önkormányzat ünnepségére hívja az embereket, a Péter-Pál-templomhoz, ahol Bús Balázs fideszes polgármester szólal fel, vasárnap 17 órára pedig a Bem térre, a Rákóczi Szövetség megemlékezésére várják a demonstrálókat.

A Fidesz október 23-án 16.00 órakor az Astoriánál kezdődő rendezvényén Orbán Viktor pártelnök mellett még hárman szólalnak fel: Kárpáti György, az 1956-os melbourne-i olimpián győztes magyar vízilabda-válogatott egykori tagja, Milován Sándor, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke, valamint Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke.

A színpad építése miatt hétfőn már 11.00 órától lezárják a Kossuth Lajos utca Budára vezető oldalát, 15.00 órától pedig teljes lesz a forgalomzár az Astoria környékén. A Fidesz arra kéri a résztvevőket, hogy a rendezvény helyszínét ne a Ferenciek tere, hanem a Blaha Lujza tér, a Deák tér vagy a Kálvin tér felől közelítsék meg.