Rogán kijárta a parkolódíjat Szilinél

Vágólapra másolva!
Fizetni fog jövőre a parkolásért az Országgyűlés - derült ki Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester szerdai találkozója után. Rogán korábban azt nehezményezte, hogy az Országgyűlés úgy használ parkolóhelyeket, hogy azok nagy részéért nem fizet.
Vágólapra másolva!

Elvi megállapodás született szerdán Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke, és Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester között arról, hogy a képviselők a jövőben nem parkolhatnak ingyen. Rogán korábban azt kifogásolta, hogy a közintézmények, többek között az Országgyűlés úgy használ parkolóhelyeket, hogy azok nagy részéért nem fizet. A polgármester szerint ez évente több mint 100 millió forint bevételkiesést okoz a kerületnek

A szerdai megállapodás lényege, hogy a jövőben a politikusokra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többi autósra. Így az Országgyűlés jövőre már csak annyi parkolót vesz igénybe a Képviselői Irodaház előtt, amennyit ki tud gazdálkodni. Szili Katalin elmondta: megállapítják, hogy mennyi parkolóhelyre van szüksége a képviselőknek, de abból indulnak ki, hogy a Parlament munkahely, ezért megpróbálják biztosítani az ott dolgozóknak a parkolás lehetőségét.

Rogán Antal szerint 80 millió forintba kerülne, ha az összes most használt helyet megváltaná az Országgyűlés, mert egy parkolóhely egy évre mintegy 600 ezer forint lenne. A polgármester szerint az eddig használt parkolóhelyek nagyjából egyharmadán parkolhatnak továbbra is ingyen a képviselők az Országgyűlés Irodaháza előtt. A többi helyet pedig megnyitnák az autósok előtt. Szili közölte, januárban folytatják az egyeztetést, amelyre meghívják a főváros illetékeseit is.

Az V. kerület fideszes polgármestere a múlt héten nyílt levelében Szili Katalin házelnök közbenjárását kérte a Képviselői Irodaház körüli parkoló helyzetének rendezése érdekében, és azt javasolta, hogy nyissák meg mindenki előtt azokat a parkolóhelyeket, amelyek megváltására az Országgyűlésnek nincs pénze. Szili Katalin ezt követően javasolta a személyes egyeztetést.