Az MSZP szórólapját is csalásnak tartja a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz ismételten tömeges választási csalással vádolta meg az MSZP-t. A Fidesz politikusai pénteken arról beszéltek, hogy nem csak azt tartják csalásnak, hogy a választási értesítőt és a szavazólapot utánzó MSZP-s szórólapot egyszerre kézbesítették, hanem magát a szavazólapra emlékeztető szórólapot is csalásnak tartják.
Vágólapra másolva!

A II. kerületi választási bizottság határozatban állapította meg: a kerületben a hivatalos második fordulós választási értesítő és a szavazólapot utánzó MSZP-s szórólap együtt kézbesítése a választások rendje elleni bűncselekmény gyanúját veti fel, ezért a testület a kerületi kapitányságra feljelentést tesz - közölte pénteken a volt MDF-es Balsai István, aki a Fidesz II. kerületi képviselőjelöltje.

Szájer József hozzátette: a Fidesz is feljelentést tesz az együttkézbesítés ügyében, ugyanakkor úgy látják, hogy önmagában a szavazólapot utánzó MSZP-s szórólap is megtéveszti a választópolgárokat, hiszen csak a szocialista jelölt neve szerepel rajta, azon szöveg társaságában, hogy érvényesen csak egy jelöltre lehet szavazni.

A Fidesz EP-képviselője szerint tömeges választási csalás jeleit tapasztalták a második forduló előtt és ezek olyan esetek, amelyben a politikai ellenfél az állami hatalommal visszaélve próbálja befolyásolni saját javára a választási eredményt. "Ezekre a csalásokra jellemző, hogy az állampolgárok tájékozatlanságát szeretnék kihasználni, illetve tudatában vannak annak is, hogy ezek szankció nélkül maradnak" - tette hozzá a politikus, aki a szocialisták egyik kampányszlogenét átköltve azzal kezdte mondandóját: "a csalás színe a piros".

Schmitt Pál a választások során elkövetett súlyos visszaélésnek minősítette, hogy a kormány nem hozta nyilvánosságra az első forduló előtt a magyar gazdaság valós helyzetét, valamint sorozatos kampánycsend-sértéssel is megvádolta az MSZP-t, utalva arra, hogy az első fordulóban sms-ben buzdítottak a szocialisták támogatására. A politikus hatalommal való visszaélésnek nevezte Veres János pénzügyminiszter korábban már a Fidesz által kifogásolt nyilatkozatát is. Szájer József úgy összegzett: a pénteki sajtótájékoztatóval az említett eseményekre akarták felhívni a nemzetközi és a magyar közvélemény figyelmét.