Nemzeti vasútprogramot és családi gépkocsi programot indít a Fidesz, ha megnyeri a választásokat - ígérte Orbán Viktor pártelnök pénteken. A kisebb autók után nem kellene regisztrációs díjat fizetni, és tulajdonosaik az autópálya-matricát is olcsóbban vehetnék meg.

Ha a Fidesz kerül kormányra, nem adják el a vasúttársaságot, megóvják a MÁV-nál lévő 70 ezer munkahelyet, és olyan programot indítanak be a gépjárműgyártásban, amellyel magyar cégek adhatnak magyar embereknek munkát - ígérte Orbán Viktor pártelnök pénteken, Szombathelyen.

Orbán Viktor kitért arra: a családi gépkocsi program részeként az 1.600 köbcentis vagy annál kisebb gépkocsiknál megszüntetnék a regisztrációs díjat, és ezen járművek esetében felére csökkentenék az autópálya-matrica árát.

Orbán már január végén megemlítette, hogy csökkenteni szeretné azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra, megélhetésükhöz használják. Az [origo] akkor megkereste a Magyar Autóklub jogászát, Kovács Kázmért, aki azt mondta: nem ért egyet Orbán ötletével, szerinte kivétel nélkül, minden egyes autós terhét mérsékelni kellene.

[origo]/MTI