Mindent tagad a Szlávy-per fővádlottja

2006.05.15. 13:44

Tagadta a Szlávy-per fővádlottja az ügy hétfői tárgyalásán, hogy köze lenne a vállalkozó meggyilkolásához. Azt állítja, hogy akkor "győződött meg" Szlávy haláláról, amikor a szerelőaknában megtalálta a holttestet.

A Pest Megyei Bíróságon folyó büntetőper hétfői tárgyalásán tagadta a Szlávy Bulcsú megölése miatt indított büntetőper elsőrendű vádlottja, hogy köze lenne a vállalkozó megöléséhez. W. László korábbi, a nyomozás során tett vallomásait olvasta fel a bíróság, ezek szerint valóban tárgyalt Szlávyval budaörsi irodájában 1997 júliusában, amikor a vállalkozó eltűnt, de a haláláról egy telefonhívásból értesült, amikor is azt közölték vele, hogy "kiterítették a Bulcsút". Állítása szerint akkor győződött meg a férfi haláláról, amikor barátnője lakásának garázsában, a szerelőaknában megtalálta a holttestet.

A vádlott felolvasott vallomásaihoz annyit fűzött hozzá: Szlávy csak egyszer járt budaörsi irodájában, de arra nem emlékszik, hogy ez pontosan melyik napon történt, és állítása szerint a vállalkozó élve ment el az irodából. A vád szerint Szlávy július 30-án és 31-én is járt az irodában, és 31-én az elsőrendű vádlott felszólítására a harmadrendű vádlott az épület alagsorában fejbe lőtte a vállalkozót.

Hárman vannak továbbra is előzetes letartóztatásban, amiért a hatóságok szerint 1997. július 31-én a "Balaton királyaként" ismert Szlávy Bulcsút Budaörsre csalták, egy irodában lelőtték, majd holttestét a főváros XII. kerületében egy garázs szerelőaknájába rejtették és lebetonozták. A per elsőrendű vádlottját, W. Lászlót hét évvel később, 2004 januárjában tetten érték a rendőrök, amint éppen megpróbálta kiemelni a holttestet, hogy aztán más helyre rejtse el. A vád szerint a férfi azért végzett Szlávyval, mert az megerőszakolta a barátnőjét.

Szlávy Bulcsú, akinek a kilencvenes évek elején sok balatoni szórakozóhelyen volt érdekeltsége, többször összeütközésbe került a törvénnyel, és több akkori alvilági vezetővel is konfliktusokba keveredett.

A per korábbi tárgyalásain a harmadrendű vádlott, B. László semmilyen bírói, ügyészi kérdésre nem volt hajlandó válaszolni, a vád szerint ő lőtte le Szlávy Bulcsút. A másodrendű vádlott, N. Gábor, aki Szlávy testőre volt, úgy nyilatkozott: nem követte el, amivel vádolják, és nem is érzi magát bűnösnek. A per jövő héten, rendőr tanúk meghallgatásával folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK