Másfél órával a Radikális Gyalogosok szerda délutánra beharangozott demonstrációja előtt két rendőr találkozóra hívta a főszervezőt, hogy kompromisszumot kössenek. Ez elmaradt, ám a tüntetők szerint ennek ellenére a rendőrök "jó fejek" voltak.

A gyalogosközlekedést népszerűsíteni szándékozó engedély nélküli demonstrációjuk előtt felhívta a Radikális Gyalogosok (RaGya) főszervezőjét a rendőrség két képviselője, azzal az ajánlattal, hogy kössenek kompromisszumot. Piroch Kata a Szóda nevű helyet ajánlotta, végül a József nádor téren ácsorogva alkudoztak fél órán keresztül hármasban.

"Nyomást akartak gyakorolni, arra játszottak, hogy nem sokkal a demonstráció előtt rezeg a léc, beijedünk" - mondta Piroch. Közlése szerint a rendőrök azt szerették volna elérni, hogy az ő irányításukkal, egyszerre csak az útpálya egyik felének lezárásával történjen a tüntetés. Piroch elmondta, ő arra kérte akkor a rendőröket, hogy amint befejezik a megmozdulást, segítsenek a forgalom minél gyorsabb helyreállításában. Egyik fél sem engedett, nem született megállapodás.

A mintegy négy percig tartó demonstrációt "abszolút sikeresnek" minősítette Piroch Kata. A rendőrök magatartásával kapcsolatban már felemás a véleménye. "Ők nehezebb helyzetben voltak, mint mi, hiszen a bejelentés nélküli demonstrációnkat a törvény szerint feloszlathatták volna, de mégsem tették" - mondta a szervező, aki azt ugyanakkor kifogásolta, hogy mindenkit lefilmeztek.

Piroch szerint ettől függetlenül jó volt a hangulat: "a résztvevők szerint tök jó fejek voltak a rendőrök, csak kár, hogy kevesebbet mosolyogtak, mint a Critical Mass rendezvényén". A Radikális Gyalogosok egyik tagját a szervező közlése szerint elvitték a rendőrök, de néhány órás fogva tartás és ötvenezer forintos pénzbírság után visszanyerte a szabadságát.