Nagy valószínűséggel annak a lánynak a holttestét találták meg a szerb hatóságok a Vajdaságban, aki még július végén egy szegedi strandon merült el a Tiszában. A személyazonosítás azonban hivatalosan még nem történt meg.

Nagy a valószínűsége, hogy annak a 14 éves lánynak a holttestét találták meg a Vajdaságban, aki július végén egy szegedi strandon merült le és tűnt el a Tiszában - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön, megerősítve a Magyar Televízió Híradójának információját.

Július végén a két tizenéves lány Szeged belvárosában fürdött a Tiszában, ám a hirtelen mélyülő parttól megijedtek és pánikba estek. Egy fiatal nő a segítségükre sietett, a fiatalabb, tízesztendős gyereket kimentette, az idősebb lány azonban elmerült - mondta Tuczakov Szilvána. A lányt a vízben és a parton is keresték a rendőrség és a tűzoltóság szakemberei, valamint búvárok.

A balesetet követően a magyar rendőrség írásban tájékoztatta a szerbiai hatóságokat. A szerb rendőrség egy héttel ezelőtt küldött fényképeket egy lányról, akinek a holttestét július 31-én találták meg a Tiszában, a határ túloldalán Martonosnál. Az azonosítás során kiderült, hogy a képeken nagy valószínűséggel a Szegeden eltűnt lány szerepel - tájékoztatott a szóvivő.

Mivel a magyar rendőrséghez még nem érkezett részletes személyleírás, és a holttest megtalálásának körülményeiről sem kaptak hivatalos tájékoztatást, teljes bizonyossággal még nem lehet kijelenteni, hogy a Szegeden eltűnt lányt találták meg a Vajdaságban - mondta Tuczakov Szilvána.