Nem indul nyomozás az MSZP frakciójának tagjai ellen a balatonőszödi hangfelvétel kiszivárogtatása miatt - közölte hétfőn Hiller István pártelnök. Hiller szerint a kiszivárogtatott felvétel használ az országnak, nem lehet többé kacsintva beszélni. Az MSZP elnökségi tagjainak sajtótájékoztatóját egy bekiabáló zavarta meg, aki gerinctelennek nevezte Gyurcsány Ferencet.

"Az MSZP támogatja Gyurcsány Ferencet a reformok végigvitelében és ebben semmilyen kiszivárogtatott beszéd nem tántoríthatja el a koalíciót" - mondta hétfőn Hiller István, az MSZP elnöke. "Szeptember 17. után nem lehet kacsintva beszélni" - utalt a pártelnök Gyurcsány beszéde nyilvánosságra kerülésének dátumára.

Hiller szerint nem az a kérdés, hogy ki hazudott, hanem az, hogy kinek van bátorsága szakítani azzal a hazugságspirállal, amely az elmúlt 16 évben jellemezte a politikai életet. "Aki eljuttatta a kazettát a sajtóhoz, rosszat akart Gyurcsány Ferencnek, de a vége az lett, hogy használt vele Magyarországnak" - mondta Hiller.

A pártelnök arra a kérdésre, hogy vajon a kormányfő környezetéből szivárgott-e ki a felvétel, azt felelte, hogy ezt a verziót nem tekinti komolynak, inkább csak jót mosolygott rajta.

A kiszivárogtatás ügyében sem belső, sem rendőrségi nyomozás nem indul a frakciótagok ellen - közölte Hiller István.

Az MSZP elnökségi tagjainak sajtótájékoztatójának végét egy bekiabáló zavarta meg. Az illető végigülte a tájékoztatót, majd a végén bekiabálva gerinctelennek nevezte Gyurcsány Ferencet. A férfit biztonsági őrök akadályozták meg abban, hogy odamenjen az MSZP elnökségi tagjaihoz, akik kivonultak az akkor már bezárt sajtótájékoztatóról.