Tűzijátékkal és összeborulással zárják a kampányt

2006.09.28. 15:10

A kormánypártok vezetői szónoklatokkal, míg Tarlós István Fidesz által is támogatott független jelölt zenés rendezvénnyel zárta az önkormányzati választási kampányt. Az MSZP és az SZDSZ egyik fő témája a jobboldal volt, Tarlós pedig arra kérte a Kossuth téri tüntetőket, menjenek haza. Olvassa el összefoglalónkat és tudósításainkat a kampányzárókról!

Két nagyon különböző kampányrendezvényt tartottak csütörtökön Budapesten. A SYMA-csarnokban a kormánypártok gyűléseztek, ahol felszólaltak a szocialisták vezetői és az MSZP-SZDSZ közös főpolgármester-jelöltje, Demszky Gábor. Fő témájuk a politikai ellenfél volt. Demszky Gábor például azt mondta, a jobboldal és a szélsőjobboldal eddig példátlan módon összefogott, és ennek eredményei lettek a múlt heti zavargások.

Gyurcsány ennél kevésbé keményen, de azért támadta az ellenzéket. "A rossz politikus csak azt mondja, amit az emberek hallani szeretnének" - mondta nyilvánvalóan Orbánra utalva, akit már többször is populistának neveztek a szocialisták.

A Fidesz egyébként nem is tartott kampányzáró rendezvényt, és elítélte a kormánypártok gyűlését. A legnagyobb ellenzéki párt szerint ugyanis a kormánypártok provokálják az embereket saját rendezvényükkel. Emlékeztettek arra, hogy múlt héten a Fideszt a kormánypártok a szeptember 23-i nagygyűlés elhalasztására kérték a közhangulat miatt. Az ellenzéki pár szóvivője, Szijjártó Péter a tiltakozást megtoldotta azzal: "A Gyurcsány Ferenc hazugságai miatt jogosan felháborodott, és az ország sorsa iránt okkal aggódó embereket tisztelettel megkérjük, hogy ne üljenek fel az újabb kormányzati provokációnak, és ne zavarják meg az eseményt."

Az MSZP és az SZDSZ gyűlésének résztvevői egyébként tudósítónk beszámolója szerint rendkívükl gyorsan el is hagyták a helyszínt Gyurcsány beszéde után, valamivel hat óra előtt.

Pár perccel később pedig egy teljesen más típusú kampányzáró rendezvény kezdődött a III. kerületben: a jobboldali pártok, köztük a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelölt, Tarlós István hívta zenés rendezvényre támogatóit. A Fidesz részéről nem volt ott meghatározó politikus, bár Bús Balázs, a kerület fideszes polgármesterjelöltje elment, de nem szólalt fel. Tarlós is ellenfele piszkálására fordította beszéde egy részét, de némileg meglepő módon utalt egy esetleges vereségre is. Legalábbis megkért mindenkit arra, hogy az eredményektől függetlenül őrizze meg nyugalmát, hitét, reményét.

A következő oldalakon olvassa el az MSZP-SZDSZ és Tarlós István kampányzáró rendezvényéről szóló tudósításainkat!

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK