A fővárosi Fidesz-frakció nem fogadhat el olyan indítványt, amely emelné a gáz-, a víz- és a szemétdíjat - ezt tartalmazza többek között az a megállapodás, amelyet kedden kötött Orbán Viktor és Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője együttműködési megállapodást kötött kedden. A megállapodás szerint Tarlós István a jövőben sem lép be a Fideszbe, de pártonkívüliként továbbra is a Fidesz főpolgármester-jelöltjeként vesz részt a párt munkájában.

A szerződés tartalmazza azt is, hogy a fővárosi Fidesz-frakció a közgyűlésben nem támogathat egyetlen olyan előterjesztést sem, amely az infláció mértékét meghaladó közszolgáltatási díjemelésre irányul. A frakció nem szavazhat meg olyan indítványt sem, amely közszolgáltató intézmények bezárására, összevonására, szolgáltatásainak csökkentésére vonatkozik.

Orbán Viktor a szerződés aláírása után elmondta: Tarlós Istvánnak szakmai ügyekben nagy szabadsága van, politikai kérdésekben azonban konzultálnia kell a Fidesszel.