Ordítozó utast vettek őrizetbe Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy férfit, aki randalírozott egy Londonból Budapestre tartó fapados járaton. A hangoskodó utast Ferihegyen már a rendőrök várták, az egyelőre nem derült ki, hogy ittas volt-e.
Vágólapra másolva!

Az egyik diszkont légitársaság Londonból Budapestre tartó járatán randalírozó férfit vettek őrizetbe a rendőrök szombaton délután a Ferihegyi repülőtéren - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport Rt. szóvivője. A férfi hangoskodott és kiabált a gépen, amelyen 113 utas volt - ismertette.

Egyes híresztelésekkel szemben a magyar férfi nem fenyegetőzött bombarobbantással és a repülőgép nem hajtott végre kényszerleszállást, a hangoskodó nem bántott senkit - tette hozzá később Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) szóvivője. Elmondása szerint a magyar állampolgárságú férfi feltehetően ittas volt.

A Ferihegyi repülőteret a pilóta értesítette az esetről, így a férfit leszálláskor már rendőrök várták. A hangoskodó utast és a tanúkat még szombat este kihallgatják. A férfi ellen garázdaság, vagy enyhébb esetben a fedélzeti rend megsértése miatt indulhat szabálysértési eljárás - mondta Gálik Viktória. Ilyen esetekben legfeljebb pénzbüntetést rónak ki.

A járat a London melletti Gatwick repülőtéren szállt fel és félórás késéssel érkezett Budapestre, ahol a randalírozó utas miatt nem a szokásos helyre, hanem egy termináltól távoli, biztonsági zónába állt be. Szollár Domokos azt is elmondta, hogy évente kevesebb mint öt alkalommal fordul elő hasonló eset Ferihegyen. Legutóbb egy héttel ezelőtt vettek őrizetbe a rendőrök három, a fedélzeten ittasan kiabáló utast.