Vádat emeltek a kaszinós gyilkosság ügyében

Vágólapra másolva!
Játékszenvedélye miatt gyilkolhatta meg egy kaszinó két alkalmazottját Sopronban az a férfi, aki ellen szerdán vádat emelt az ügyészség. A büntetett előéletű elkövető akár életfogytiglant is kaphat.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a tavaly február 8-án történt soproni kettős gyilkosság 29 éves gyanúsítottja ellen nyereségvágyból, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, illetve kábítószerrel visszaélés bűntette miatt - közölte Riba Katalin sajtószóvivő az MTI-vel szerdán.

A tettes a vádirat szerint a soproni Luxor kaszinó 21 éves férfi alkalmazottját a játékteremben, a 29 éves női alkalmazottat annak lakásán lőtte le, hogy pénzhez jusson és kiélhesse játékszenvedélyét - mondta a szóvivő.

A vádlott a kettős gyilkosság női áldozatát jól ismerte, és azért kereste fel a lakásán, hogy pénzt kérjen tőle. Mivel nem járt sikerrel, hátba és tarkón lőtte a nőt, akitől arany fülbevalót és 30 ezer forintot zsákmányolt. Ezután visszatért a kaszinóba, és a pénzt eljátszotta.

Amikor mindent eljátszott, újból pénzt akart szerezni, ezért hátulról fejbe lőtte a játékteremben dolgozó 21 éves alkalmazottat, és a lemezkazettából mintegy 400 ezer forintot magához vett. A fegyvert albérletében elrejtette, majd a kópházi kaszinóhoz taxizott, és a rablógyilkosságból szerzett pénzzel elfogásáig játszott.

A vádlott az ügyészség közlése szerint büntetett előéletű, jelenleg súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen tölti hat hónapos börtönbüntetését. A kettős gyilkosság és az egyéb bűncselekmények miatt akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik.