38 postát zártak be hétfőtől

Vágólapra másolva!
103 postahivatalt zárnak be idén olyan városokban, kerületekben, ahol a törvényben előírt minimumnál több posta működött eddig. A Magyar Posta szóvivője szerint a lakosság nem fog fennakadást tapasztalni az ellátásban.
Vágólapra másolva!

Hétfőn nem nyitott ki 38 postahivatal a fővárosban, a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban, március elsején pedig további 65-öt zárnak be - mondta el Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az MTI-nek.

A törvény szerint egy településen 20 ezer lakosonként kell kötelezően fenntartani egy hivatalt. A már bezárt, illetve a bezárandó posták olyan településeken, kerületekben találhatók, ahol a megmaradó hivatalok biztosítják a lakosság postai szolgáltatásokkal történő ellátását - tette hozzá a szóvivő.

Budapesten kilenc, Pécsett és Ózdon kettő, Nyíregyházán, Gödön és Szombathelyen egy-egy postát szüntettek meg. Jövő csütörtökön már nem nyit ki további hét budapesti, valamint egy-egy móri, pásztói, tiszavasvári, illetve marcali hivatal.

Tomecskó Tamás példaként utalt arra, hogy a 14 ezer lakosú Sárbogárdon korábban összesen öt posta üzemelt, ám a törvény szerint mindössze egynek kellene, így pénteken már bezártak kettőt. Budapesten 169 posta üzemel, ám a törvény szerint ennek csak a felére lenne szükség.

A szóvivő szerint az idén 103 postahivatal bezárását tervezik, ami több mint 500 millió forint működési és fenntartási költség megtakarítását jelenti a társaság számára.