A Tulipán presszónál tüntethetnek Satuék

Vágólapra másolva!
A Kossuth téri tüntetések idején ismertté vált Lanczner "Satu" Ferdinánd és társai mégis demonstrálhatnak a Kossuth térnél - a rendőrség elutasítását ugyanis felülbírálta a Fővárosi Bíróság. A kiinduló hely a közeli Tulipán presszó lesz, ahol viszont tilos alkoholos italokat fogyasztania a tüntetőknek.
Vágólapra másolva!

A bíróság - a rendőrség döntésével ellentétesen - lehetővé tette Satuéknak, hogy "a bejelentésnek megfelelő keretek közt (...) járőrözzenek" a Kossuth térnél. Satu korábban kérte, hogy hétköznaponként 12 és 18 óra között a Kossuth tér gyalogjárdái, parkjai, valamint a Nádor u. 1. szám alatt található Tulipán presszó közötti területen tüntethessenek, de a budapesti rendőrfőkapitány ezt nem engedte meg - ezért fordultak a bírósághoz március elején.

A Fővárosi Bíróság úgy indokolta, hogy mégis engedélyezik a tüntetést, hogy "a demonstráció nem lehet alkalmas sem az Országgyűlés működésének, sem az érintett közterületeken folyó közlekedésnek a megzavarására", ha a tüntetők betartják a kérvényükben leírt feltételeket. Eszerint két személy "járőrözik" a megjelölt területen a KRESZ szabályait betartva, további tíz, sorszámmal ellátott személy pedig a Tulipán presszóban várakozik kizárólag alkoholmentes italokat fogyasztva, és a járőrözésben egymást váltva.