Nem kell vizitdíjat fizetni a gyerekek után

Vágólapra másolva!
Marad a gyermekek vizitdíj-mentessége - így döntött szerda délutáni ülésén a kormány. Arról is határoztak, hogy azok, akik tartós betegségben szenvednek és emiatt kerülnek kórházba, azoknak nem kell kórházi napidíjat fizetniük.
Vágólapra másolva!

Elsősorban a vizitdíjjal összefüggő változásokkal foglalkozott szerda délutáni, többórás ülésén a kormány. Vita volt a gyermekek után fizetendő vizitdíjról, de végül úgy döntöttek, megmarad a 18 éven aluliak vizitdíj-mentesége. Ezt azzal indokolták, hogy a "szülőtől nem várható el, hogy meg tudja ítélni, gyermeke sürgősségi ellátásra szorul-e".

A gyermekek ellátásánál változik ugyanakkor, hogy ha a szülő letér az úgynevezett betegútról, tehát a háziorvos helyett rögtön a szakorvoshoz fordul, akkor hatszáz forint helyett, ugyanúgy ezer forintot kell fizetnie, mint a felnőtteknek.

Az MTI információi szerint a kormány döntött arról is, hogy nem kell kórházi napidíjat fizetniük azoknak, akik tartós betegségben szenvednek, és emiatt kerülnek be az egészségügyi intézménybe. Ha viszont más betegséggel kezelik őket, akkor nem jár a mentesség.

A kormányülésen döntés született a felsőoktatási törvény módosításáról is, így ezentúl megszabják majd, hogy egy tanár, egyszerre hány felsőoktatási intézményben vállalhat munkát.