Hullik a vakolat a miskolci megyei kórházban

Vágólapra másolva!
Vakolatdarab hullott le egy kórteremben Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház belgyógyászati osztályán, senki sem sérült meg; hasonló baleset történt a hétvégén, akkor a Művészetek Házában zuhant le egy vakolatdarab a plafonról.
Vágólapra másolva!

A kórházban a lehulló törmeléktől senki sem sérült meg, a Művészetek Házában azonban ketten: egy öt év körüli kislány és egy férfi sérült meg könnyebben. Az MTI információi szerint a kivitelezési munkákat mindkét esetben ugyanaz a pécsi székhelyű cég végezte.

A kórháztól kapott tájékoztatás szerint teljes műszaki átvizsgálást kérnek az érintett társaságtól, ugyanis a beruházás még garanciális.

Juhász Rita, az egy éve átadott Művészetek Háza vezetője korábban a távirati irodának elmondta: a vakolatdarabok vasárnap egy előadás szünetében a mellékhelyiség előtti folyosó mennyezetéről hullottak le, a két sérültet a kórházi ambulancián ellátták, majd hazaengedték őket. Hozzátette: feltehetően kivitelezői hiba okozhatta a bajt.

A szakértői vizsgálatok már megkezdődtek. Szörényi Gábor, az Építésügyi Minőség-ellenőrző Innovációs Kht. régióvezetője arról számolt be, hogy az érintett folyosói szakaszon az elsődleges megállapítások szerint nem verték le a régi vakolatot.

Ezt a mennyezetet újra kell vakolni, ám a kulturális intézmény többi helyiségében a plafonok állapotát csak további vizsgálatok után lehet megállapítani.