Állítólag újabb galvániszapos hordók kerültek Csepelre

Vágólapra másolva!
Újabb, feltehetőleg galvániszapot tartalmazó hordók kerültek Csepelre - közölte a helyszínen tartott hétfői sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki képviselő, aki a le nem zárt területre bevezette az újságírókat, megmutatta azokat a becslése szerint mintegy öt tonna veszélyes anyagot tartalmazó hordókat, amelyek állítása szerint néhány hete még nem voltak a telephelyen. A fóliával letakart hordókkal teli területre korlátozás nélkül be lehetett jutni.

Németh Szilárd szerint összeférhetetlen a képviselői munkával, és etikailag sem elfogadható, hogy Kál Károly, aki egyben az SZDSZ helyi elnöke, a veszélyes hulladék tárolásában érdekelt legyen. Közölte, arra kérik a csepeli polgármestert, indítsa meg a képviselő ellen az összeférhetetlenségi eljárást.

A képviselő közölte, azt kérik Fodor Gábor környezetvédelmi minisztertől, hogy haladéktalanul intézkedjen a veszélyes hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról, és addig is kötelezze az önkormányzatot a terület 24 órás őriztetésére.

Kál Károly a sajtótájékoztatót követően - ugyancsak a helyszínen - azt közölte, hogy nem tartja összeférhetetlennek cége önkormányzati megbízását. Elmondta azt is, nem tudja, hogyan kerültek a telepre új hordók, illetve abban sem biztos: érkezett-e egyáltalán újabb szállítmány.

Közölte, a területet a megbízás értelmében nem őrzik, csak "rendszeresen ellenőrzik". Arra a kérdésre, hányan látják el ezt a munkát, azt mondta: ez olyan szakmai kérdés, amire nem szívesen válaszol.