Botrányba fulladt a Klubrádió élő műsora Debrecenben

Vágólapra másolva!
Árpádsávos zászlókat lengető demonstrálók miatt kellett félbeszakítani a Klubrádió első vidéki élő adását csütörtökön délután Debrecenben. A helyszínen atrocitás érte az Echo TV operatőrét és a Népszabadság tudósítóját. Amikor befejeződött az élő közvetítés, a tüntetők békésen elvonultak a Belga söröző előtti térről, hogy a Nagytemplom előtti Kossuth-szobornál folytassák a kormányellenes demonstrációt.
Vágólapra másolva!

A debreceni városházával szembeni Belga söröző utcai kerthelyiségében a Klubrádió élő adása délután négy órakor kezdődött. Bolgár György Megbeszéljük című műsorának a vendége Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, Bazsa György, az önkormányzat szocialista frakciójának vezetője, Gondola Zsolt, a Független Fórum debreceni önkormányzati képviselője és Kácsor Zsolt, a Népszabadság debreceni tudósítója volt.

A botrány akkor tört ki, amikor Kósa Lajosnak és Bazsa Györgynek öt órakor egy másik rendezvényre el kellett mennie. Ekkor árpádsávos zászlókat lengető tüntetők jelentek meg, durva bekiáltásokkal rátámadtak a beszélgetőkre, akik bemenekültek a söröző belső udvarába. A tüntetők ugyanis a helyszínen maradtak, és hangos kiabálással adtak hangot nemtetszésüknek.

A műsorvezető Bolgár György sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, s főként azt nehezményezte, hogy nem lehetett az emberekkel beszélni. A Klubrádió munkatársai azt nyilatkozták: a műsor mintegy öt percre szakadt meg, adáskimaradás azonban nem történt.

Az egyik demonstráló később rátámadt az Echo TV operatőrére, s rángatta a kameráját. Durván nekiestek a Népszabadság kollégája segítségére siető debreceni tudósítójának, Kácsor Zsoltnak is, akit árpádsávos zászlóval vágtak fejbe.

A tüntetők szószólója, Nagy János a Kossuth téri tüntetők nevében azt nyilatkozta: az igaz médiáért tüntetnek. Szerintük Bolgár György és Orosz József a magyar média leghazugabb munkatársai, ezért tiltakoznak debreceni jelenlétük ellen.

Arató András, a Klubrádió elnöke a helyszínen arról beszélt, hogy szervezett megmozdulással találták magukat szemben. Szavai szerint ugyanis csak azt követően kerültek elő a zászlók és kezdődött meg a tiltakozás, hogy Kósa Lajos távozott a helyszínről.

Kácsor Zsolt, a Népszabadság tudósítója, aki Bolgár György beszélgető műsorának egyik résztvevője volt, majd később komoly atrocitások is érték a téren, ugyancsak azt emelte ki, hogy Kósa Lajos távozásával szabadult el a pokol. Ő maga tiszteletben tartja, ha valaki a Fidesz szavazója, de azt nem érti, miért nem tartják mások tiszteletben azoknak az embereknek az érzéseit, akik más pártot támogatnak.

Amikor a Klubrádió este nyolc órakor befejezte debreceni élő közvetítését, a tüntetők békésen elvonultak a Belga söröző előtti térről. A nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengető mintegy 30 demonstráló a Kossuth térre vonult és a Nagytemplom előtti Kossuth-szobornál folytatta a kormányellenes demonstrációt.