Társai akaszthatták fel az elítélt fiút

Vágólapra másolva!
Emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség a tököli börtönben szombaton felakasztott fiú ügyében. A rendőrség eddig öngyilkosságként kezelte a történteket, gyilkosságra a BVOP belső vizsgálata során kezdtek gyanakodni. A 19 éves elítéltet négy zárkatársa akaszthatta fel. Az orvosszakértői vélemény szerdán elkészül.
Vágólapra másolva!

A rendőrség öngyilkosság helyett most már emberölés címén nyomoz a szombaton meghalt elítélt ügyében. A 19 éves fiúra a tököli fiatalkorúak börtöne egyik cellájában találtak rá, a lepedőcsíkokból sodort kötéllel a fűtéscsövekre felakasztva. Halálát a zárkatársak jelezték este tizenegy óra után.

A rendőrség először öngyilkosság gyanújával kezdett nyomozni, a helyszíni szemlén nem találtak idegenkezűségre utaló jeleket. A büntetés-végrehajtás belső vizsgálata során merült fel a gyanú: a fiatalkorút zárkatársai akaszthatták fel. A nyomozás érdekében a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka intézkedett a zárkatársak elkülönítéséről - közölte a BVOP. A belső vizsgálat szerint az őrök nem hibáztak, nem felelősek a halálesetért.

A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz, emberölés megalapozott gyanúja címén - mondta az [origo]-nak Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Folynak a tanúkihallgatások, és szerda délutánra várják az orvossszakértői vélemény megszületését az ügyben - tette hozzá.

Az MTV Híradója úgy értesült, a fiú szabályos kivégzésnek esett áldozatul, egyik zárkatársa játszotta a hóhér szerepét, hárman pedig a segédei voltak. Az áldozat csak két hete érkezett a tököli börtönbe, lopásért és garázdaságért ítélték el.