Helyreállt a vasúti közlekedés a vihar után

2007.01.13. 10:47

Szombat hajnalra a dél-balatoni vasútvonalon is elhárították a károkat, így helyreállt a vasúti közlekedés. A pénteki szélviharok országszerte okoztak vezetékszakadásokat, késéseket.

A pénteki viharos erejű szél több vasútvonalon is megrongálta a vezetéket, fák dőltek a sínekre. Főként a Dél-balatoni, illetve a Budapest - Kiskunhalas közötti vasútvonalon voltak késések. A megsérült vezetékek nagy részét még tegnap, a Kiscséripuszta -Szabadbattyán közötti szakaszt pedig ma hajnalra helyreállították. A vasúti közlekedés országszerte zavartalan - közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

A pénteki viharos erejű szél miatt Hegyeshalom és Rajka között csak 60 km/órás sebességkorlátozással közlekedhettek a vonatok. Csengőd és Kiskőrös között egy kidőlt fa szakította le a felsővezetéket, emiatt 12 órától 16 óráig az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. Tíz vonat késett egy-másfél órát. A Kelenföldi pályaudvar és Budaörs közötti szakaszon 12 órától 15 óráig volt késés, mert itt is fa dőlt a vezetékre, a vonatok ez idő alatt csak az egyik vágányon közlekedhettek.   

A dél-balatoni vasútvonalon is korlátozták a vonatok sebességét. Délben Szabadisóstónál egy kidőlt fa okozott gondot, majd délután a Kiscséripuszta - Lepsény közötti szakaszon nem közlekedhettek a vonatok a vezeték megrongálódása miatt. Ez 21 vonat késését okozta. Szombat hajnali négy órára végezték el a helyreállítást, így a vonatok zavartalanul közlekedhettek a Dél-balatoni vasútvonalon is.