Négy kiló marihuána egy pótkerékben

2007.01.20. 20:09

Becslések szerint legalább tízmillió forintot ér az a marihuana, amit szombaton a rendőrök egy miskolci férfi autójának pótkerekében. A külföldről hazafelé tartó férfit az M1-es autópályán tartóztatták fel.

Tízmillió forint értékű drogot találtak a rendőrök egy miskolci férfi kocsijának pótkerekében az M1-es autópályán - közölte a rendőrség szombaton. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya nyomozott a 38 éves férfi után, akit szombaton a győri rendőrökkel és az Autópálya-rendőrség munkatársaival együttműködve sikerült elfogni - mondta Kompoltiné Jakab Ilona, a főkapitányság szóvivője.

Az M1-es autópálya 126 kilométerszelvényénél állították meg a külföldről hazafelé tartó autóst, a kocsi pótkerékbe rejtve hat nagyobb pakkra bukkantak a rendőrök, melyekbe összesen négy kilogrammnyi marihuánát csomagoltak. A drog feketepiaci értéke óvatos becslések szerint is eléri a 10 millió forintot. A férfi lakásán tartott házkutatás során kábítószereket, hasisgyantát foglaltak le - tette hozzá a szóvivő.

Ezután a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a férfi 29 éves miskolci dílerét is, aki a Hollandiából behozott kábítószereket értékesítette Miskolcon. Mindkettejüket őrizetbe vették kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt, és indítványozni fogják előzetes letartóztatásukat - mondta Kompoltiné Jakab Ilona.

KAPCSOLÓDÓ CIKK