Fidesz-MSZP szembenállásra lehet számítani az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzatban is, miután a Farkas Flórián fideszes képviselő által vezetett Lungo Drom nyerte a választásokat a Teleki László szocialista képviselőt a soraiban tudó Magyarországi Cigányok Országos Fóruma előtt.

A fideszes parlamenti képviselő Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi Szövetség nyerte az országos cigány kisebbségi önkormányzati választást. A hivatalos eredmény szerint az ötvenhárom tagú országos testületben a LD huszonnyolc mandátumhoz jutott. A Lungo Drom nyerte a területi választásokat is: összesen nyolcvan képviselői helyhez jutottak a megyei roma önkormányzatokban, míg a többi szervezet együttesen százhoz.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) által kihirdetett végleges eredmények szerint a hazai kisebbségek közül a romáknál volt a legmagasabb az elektorok száma: ötezernél is többen voksoltak vasárnap az ország 1109 településén.  A választást a Lungo Drom 275 szavazat különbséggel nyerte.

A jelenlegi Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán által vezetett Magyarországi Cigányok Országos Fóruma 2507 szavazatot kapott, ezzel 25 mandátumot szerzett. Az ő listájukon szerepelt  második helyen Teleki László szocialista parlamenti képviselő, volt romaügyi államtitkár.

A fővárosban a szavazatok nagyjából hatvan százalékával nyerte meg a választást a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetsége, Roma Polgári Tömörülés (MCDSZ-RPT) a Magyarországi Roma Parlamenttel (MRP) szemben, amely az elmúlt négy évben vezette a fővárosi roma önkormányzatot.

Roma Sajtóközpont