Juhnyájak vesztek oda a hétvégi tüzekben

2007.04.15. 11:56

Az elmúlt 48 órában hatszázszor riasztották a tűzoltókat, kétszer több alaklommal, mint egy átlagos hétvégén - közölte a katasztrófavédelem. Békés megyében több mint 800 juh pusztult egy tűzben, Hevesben pedig 100 hektáron pusztított a tűz.

Az elmúlt 48 órában több mint hatszázszor riasztották a tűzoltókat, ez két és félszer több mint egy átlagos hétvégén - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson elmondta: főként utak mellett, kirándulóhelyek környékén alakultak ki a tüzek, ahol általában aljnövényzet kapott lángra a figyelmetlenül eldobott cigaretták, vagy a felelőtlenül eloltott tábortüzek miatt.

Szombaton Körösladány és Dévaványa között egy állattartó telepen két juhhodály égett le. A két épület már a tűzoltók kiérkezése előtt teljesen lángokban állt és szinte teljesen leégett. Előzetes felmérés szerint a tűzvészben több mint 800 juh és bárány pusztult el. Hajdúböszörménynél szombaton 3 hektáros területen égett a nád. Heves megyében ugyancsak szombaton egy 100 hektáros területen gyulladt ki egy fenyves aljnövényzete.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK