Jogerősen is életfogytiglanit kapott a gyermekgyilkos

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a szécsényi gyermekgyilkossággal vádolt férfit. A bíróság szerint Pongrácz Tamás volt az, aki késsel összeszurkált egy kislányt, majd egy emésztőgödörbe dobta, ahol a lány megfulladt.
Vágólapra másolva!

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön Budapesten a szécsényi gyermekgyilkossággal vádolt Pongrácz Tamást, aki a vád szerint egy kislányt ölt meg.

A Fővárosi Ítélőtábla a Nógrád Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét annyiban változtatta meg, hogy a vádlott életellenes cselekményét aljas indokból elkövetettként is minősítette.

A büntetett előéletű férfi 2005. április 1-jén késsel kényszerítette a 14 éves lányt, hogy beszálljon az autójába. A férfi több sérülést okozott a lányon, majd egy emésztőgödörbe dobta, ahol a kislány megfulladt.

A hatóságok szerint a férfinál nem állapítható meg elmebetegség vagy kóros mértékű személyiségzavar, és pedofil hajlamai sincsenek. Kimutatható viszont a szadisztikus-mazochisztikus késztetés, az érzelmi labilitás, és az, hogy saját - a társadalmi normákkal ellentétes - normarendszert alakít ki.