Tűzoltókat vádolnak a sportkocsival ütközők

Vágólapra másolva!
A péntek éjszakai sportkocsis karambol egyik sérültje azt állítja, hogy a tűzoltók és a rendőrök nem mertek közel menni az égő autóhoz, amikor ő még benne volt. A tűzoltóság viszont az ügyeleti naplóval cáfolja ezt.
Vágólapra másolva!

A János Kórház traumatológiai osztályán fekszik az a két férfi, akik megsérültek egy péntek éjszakai balesetben. Egyikük egy Lamborghinit, a másik egy Porschét vezetett, és versenyzés közben ütköztek egymásnak az az M1-es és M7-es autópálya közös bevezető szakaszán.

A két sportkocsi a befelé vezető oldalon karambolozott, kidöntve egy lámpaoszlopot. A Porsche hátuljával a zajvédő falnak csapódott, felakadt a külső szalagkorlátra, míg a Lamborghini három kereke kiszakadt.

"Csak arra emlékszem, hogy lángolt minden körülöttem, és láttam, hogy a rendőrök és a tűzoltók nem mernek a kocsi közelébe jönni" - mondta az egyik férfi a Blikknek. Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője viszont tagadta, hogy így lett volna. Az ügyeleti napló feljegyzéseivel igazolta, hogy a kiérkező tűzoltók már nem találták autóikban a karambol résztvevőit.

Az egyik sofőr szerint nagyjából 320 km/h-s sebességgel szlalomoztak az autók között, amikor egyszer csak irányíthatatlanná vált az általa vezetett Lamborghini. Mindkét férfi azt mondta a Blikknek, hogy a baleset után nem fognak ennyire száguldozni.