Távozik a társa helyett szavazó fideszes képviselő

Vágólapra másolva!
Távol lévő képviselőtársa helyett szavazott több alkalommal is még júniusban Kispál Ferenc fideszes képviselő. Az esetről valaki mobiltelefonnal fotókat készített, amelyeket pénteken közölt a Népszabadság. A képviselő lemondott mandátumáról.
Vágólapra másolva!

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról Kispál Ferenc, a Fidesz Csongrád megyei területi listájáról bejutott képviselője. Ezt maga a képviselő közölte pénteken az MTI-vel. Kispál méh júniusban szavazott több alkalommal is egy képviselőtársa helyett.

"Olyan hibát követtem el, amely összeegyeztethetetlen az országgyűlési képviselői megbízatással, ezért a mai napon lemondok képviselői mandátumomról" - írta közleményében az ellenzéki párti honatya.

A Népszabadság pénteki számában azt írta, hogy Kispál Ferenc egy mobiltelefonnal rögzített felvétel szerint parlamenti padtársa helyett is megnyomta a szavazógombot több alkalommal, még júniusban.

A lap birtokába jutott képsor tanúsága szerint a parlament egyik júniusi ülésnapján a képviselő, megnyomta saját szavazógombját, majd a tőle balra ülő Nagy Sándor fideszes képviselőét is, egymás után többször. A felvételen látszik, hogy padtársa nincs a közelben, ellenben a parlamenti jegyzőkönyvek tanúsága szerint Nagy Sándor éppen ugyanúgy voksolt, mint Kispál Ferenc.