Orvosi gáz miatt vizsgálódnak a János kórházban

Vágólapra másolva!
Az orvosi gázellátó hálózat felülvizsgálatát végző cég ügyvezetője szerint veszélyben vannak a betegek a Szent János Kórház egyes osztályain. A főigazgató szerint viszont ez nem így van - írta a keddi Népszabadság.
Vágólapra másolva!

"Egyetlen központ sem felel meg a minimális követelményeknek. A páciensek szempontjából némelyik kritikus állapotban van. A rendszer olyan olajos emulziós levegőt pumpál a hálózatba, amely azonnali megszüntetést és bezárást tenne szükségessé. A sűrítettlevegő-ellátás a kórházban katasztrofális állapotban van, az ortopédián, a gyerekosztályon, a gégészeten, a sebészeten, a traumatológia-idegsebészeten a minimumot sem teljesítik. A csőhálózat olajszennyezettsége a traumatológián kritikus" - olvasható a Népszabadság által idézett jelentésben, amely a fővárosi Szent János Kórház gyógyászati gázrendszerének felülvizsgálata után készült.

Az ellenőrzést végző PanGas Hungária Kft. igazgatója, Lajtos István szerint a helyzet a jelentés elkészülte óta nem változott. Mint a lapnak elmondta, a helyzetet a menedzsment nem veszi komolyan. A traumatológiai osztálynál a gázvételi hely úszik az olajban, egészen siralmasak a körülmények - fogalmazott.

Az intézmény főigazgatója, Kázmér Tibor szerint azonban nem igaz, hogy a betegeket közvetlen veszély fenyegetné. Szerinte az az állítás is valótlan, hogy a sűrített levegőt biztosító rendszereik ártalmasak lennének.

Horváth Csaba, a kórházat fenntartó budapesti önkormányzat egészségügyért felelős főpolgármester-helyettese a Népszabadság kérdésére elmondta: a főváros vizsgálatot indított az ügyben.