Tovább nyomoznak a móri ügyben

Vágólapra másolva!
Visszaküldte az ügyészség a rendőrségnek a móri bankrablás ügyét, mert további nyomozásra van szükség - közölte a Fővárosi Főügyészség. A Nemzeti Nyomozó Iroda korábban elégségesnek találta a beszerzett bizonyítékokat, ezért adta tovább az ügyet vádemelésre.
Vágólapra másolva!

További nyomozásra van szükség a móri bankrablás ügyében, ezért a Nemzeti Nyomozó Irodát a nyomozás folytatására kötelezték - közölte a Fővárosi Főügyészség vezetője, Ihász Sándor. Az ügyészségen két szakvéleményt hiányosnak találtak, így ezek kiegészítését kérték a nyomozóhatóságtól. A rendőrségnek március 5-ig kell ezt pótolnia.

Ugyan a nyomozás Ihász szerint fokozott ügyészi felügyelettel zajlott, de csak annak lezárulta után, a teljes iratanyag áttekintésekor tudták megállapítani, hogy a tényállás hiányos és így érdemben nem tudtak dönteni a vádemelésről. Az, hogy az ügyészség a nyomozás folytatását tartotta szükségesnek, nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem emelhetnek vádat - jelentette ki.

Az ügyészség azt hiányolta, hogy az egyik szakértői véleményből nem derül ki, hogy a bank bejárati ajtaján, a kilincs belső felén rögzített ujjnyom - amelyet a szakértő a gyanúsított W. Róbert ujjnyomaként azonosított - pontosan mikor és hogyan keletkezett. Ugyancsak folytatódnia kell a nyomozásnak a fegyverszakértői vélemények ügyében, amelyeknél a bűnjelek számozásában van ellentmondás.

A Nemzeti Nyomozó Iroda még decemberben - amikor ismertette az ügyben folytatott nyomozást - azt közölte: a beszerzett bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy N. László ölte meg a bankfiókban a nyolc áldozatot, és ő a felelős a postások sérelmére elkövetett rablásokért, a veszprémi postásgyilkosságért és a győri gyilkossági kísérletért is. Emiatt vádemeléssel zárták le a nyomozást, az ügy pedig az ügyészségre került.

A móri Erste Bank fiókjában 2002. májusában fegyveres rablók agyonlőtték a pénzintézet négy alkalmazottját, biztonsági őrét, két ügyfelet és a velük szerződést kötni akaró biztosítási szakembert. Az elkövetők 7,3 millió forintot zsákmányoltak. Az egyik gyanúsított W. Róbert, aki a gyanú szerint bankfiók ajtajában állva elküldte a pénzintézethez érkező ügyfeleket, amíg társa, N. László - aki zárkájában azóta öngyilkos lett - a bankban lemészárolta a nyolc embert.