Befolyással üzérkedéssel gyanúsítják Weiszenbergert

Vágólapra másolva!
Weiszenberger László kistérségi megbízottat és MSZP-s önkormányzati képviselőt befolyással üzérkedéssel gyanúsítják - számolt be róla a Magyar Nemzet. A politikus egy 2005-ös rejtett kamerás felvételen azt mondta egy vállalkozónak: pénzért cserébe minisztériumi támogatást intézne neki.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet értesülése szerint befolyással üzérkedés miatt gyanúsítottá nyilvánították Weiszenberger László kistérségi megbízottat és MSZP-s önkormányzati képviselőt.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője úgy magyarázta a napilapnak ezt a bűncselekményt, hogy az követi el, aki mások előtt azt a látszatot kelti, hogy hivatalos személy megvesztegetésével ügyeket tud elintézni, és ezért pénzt kér. Szabó szerint a befolyással üzérkedés a csaláshoz hasonlítható.

Tavaly ősszel mutatta be a Hír TV a Zuschlag-ügy kapcsán azt a rejtett kamerás felvételt, amelyet egy vállalkozó készített 2005-ben egy Weiszenbergerrel folytatott megbeszéléséről. A politikus azt mondta ezen a felvételen: pénzért cserébe el tudja intézni, hogy támogatást kapjanak a minisztériumtól. Amikor a botrány kirobbant, Weiszenberger azt állította: nem mondott igazat a felvétel idején.

Weiszenberger eddig nem tett vallomást. A nyomozók jelenleg tanúkat hallgatnak ki - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.