Nem beszél a kifogásolt tenderről a BKV

Vágólapra másolva!
A BKV felügyelőbizottsága szerdán meghallgatta a cég vezérigazgatóját a használt buszok vásárlására kiírt tender ügyében. Bár a bizottság döntést hozott, részleteket csak a tender lezárásakor közölnek.
Vágólapra másolva!

Szerdán meghallgatta a BKV vezérigazgatójának, Antal Attilának a beszámolóját a cég felügyelőbizottsága (fb) a használt buszok vásárlására kiírt tender ügyében. A tenderen ugyanis csak egyetlen cég, az Alfa Busz indult, amelynél a Heti Válász információi szerint a BKV vezérigazgatójának fia is dolgozott.

Az Alfa Busz később visszavonta a pályázatát - közölte az [origo]-val Székely Gábor, a felügyelőbizottság elnöke. Székely elmondta azt is, hogy a felügyelőbizottság meghozta döntését az ügyben, azonban azt nem hozzák nyilvánosságra a tender lezárultáig. A BKV vezérigazgatójának fia ügyében vizsgálatot kérnek, de ennek részleteiről se nyilatkozott az fb-elnök. A tenderbizottság várhatóan napokon belül lezárja a tendert - tette hozzá.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén kérte fel a BKV felügyelőbizottságát arra, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával vizsgálja ki a használt buszok vásárlására kiírt közbeszerzés körülményeit. A BKV 14,3 év átlagéletkorú autóbusz állományának fiatalítására tavaly írta ki a használtbusz vásárlási tendert.

A Heti Válasz című lap múlt heti számában számolt be arról, hogy a BKV vezérigazgatójának fia havi fizetést kap az egyetlen pályázatot benyújtó cégtől. Ezt az információt tagadta a közlekedési vállalat, és Antal Attila is, aki azt mondta: fia egy olyan cégnél dolgozott, amelyik alvállalkozója a tenderen pályázatot benyújtó cégnek.

A cég vasárnap közleményben jelezte, hogy az őket ért méltatlan, minden szakmai alapot nélkülöző politikai támadások és rágalmak miatt visszavonja javaslatát. Az egyetlen pályázó visszalépése miatt a BKV hétfőn közleményben tudatta, hogy a közbeszerzési eljárást a törvénynek megfelelően lezárja.

Székely Gábor nem kívánta kommentálni azokat a sajtóhíreket, miszerint Antal Attila rövidesen távozik az ügy miatt. Annyit jegyzett meg, hogy tudomása szerint nem ilyen irányba mennek a dolgok.