A BKV-vezér végkielégítéséről vitázik a főváros

Vágólapra másolva!
Nem ért egyet a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció azzal, hogy Antal Attila BKV-vezérigazgató több tízmillió forintos végkielégítést kapjon az általa márciusban kétszer kezdeményezett felmentése kapcsán - nyilatkozta Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) frakcióvezető annak kapcsán, hogy a városvezetés rövidesen ismét foglalkozik a cégvezető felmondásával.
Vágólapra másolva!

A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn jogi szakvéleményt kért a távozási szándék módjáról, és a felmerült több mint félszáz millió forintos végkielégítési összeg csökkenthetőségéről. A városvezetés pénteki rendkívüli ülésén, amit a főpolgármester külföldi útja miatt hoztak előre a jövő hétről, nem szerepel ez a rendezési javaslat, helyszíni felvetéssel azonban napirendre kerülhet.

Steiner Pál etikailag elfogadhatatlannak tartja, hogy egyéves munkaviszony után, nagy összeggel a zsebében távozzon a BKV vezérigazgatója, még akkor is, ha az jogilag járhatna neki. Antal Attilának pedig azt javasolja, hogy az átmeneti időszakban tanácsadóként segítse a pályázat az új vezérigazgatót. Így nem lenne szükség arra, hogy végkielégítést kapjon - fűzte hozzá.

John Emese szerint kompromisszumos megoldásra van szükség. Arra kell törekedni, hogy minél kisebb legyen a végkielégítés összege. Ez azonban akár százmillió forint is lehet, ha a főváros mondana fel, s az emiatt várható pert később megnyerné Antal Attila - tette hozzá.