Hagyó fb-tagságot adna Antal Attilának

Vágólapra másolva!
Antal Attilát, a BKV egykori vezérigazgatóját jelölte újra Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a Budapesti Közlekedési Szövetség felügyelőbizottságába. A két másik jelölt a főpolgármester-helyettesek egy-egy munkatársa.
Vágólapra másolva!

Továbbra is az eddigi tagokat, köztük Antal Attila volt BKV-vezérigazgatót jelölte a fővárosi önkormányzat nevében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a Budapesti Közlekedési Szövetség Kht. (BKSZ) felügyelőbizottságába - állítja az MTI fővárosi képviselőkre hivatkozva. A BKSZ-t azért hozták létre állami kezdeményezésre, hogy Pest megye tömegközlekedését - beleértve a vonat-, BKV- és Volánbusz-közlekedést - egységes kínálatúvá alakítsák.

A főpolgármester-helyettes jelöltjei között van ismét saját kabinetjének és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes kabinetjének egy-egy munkatársa, politikai tanácsadója. A jelöltek megbízatása 2011 június végéig szólna. A BKSZ felügyelőbizottságába ugyancsak három tagot jelöl az állam, egyet pedig a Pest Megyei Önkormányzat.

Az önkormányzat csütörtök-pénteki közgyűlésének napirendjére felvetetné a javaslatát a főpolgármester-helyettes. A döntés azért sürgető, mert a BKSZ főváros által delegált három tagjának a megbízatása szombaton lejár. Ha a közgyűlés nem venné napirendjére a javaslatot vagy nem hozna döntést, akkor csak a nyári szünet után, augusztus végén határozhatnának ez ügyben - jegyezték meg a politikusok.

Antal Attila áprilisban távozott a BKV éléről, miután visszavonta megbízatását, és visszahívta őt a cég igazgatóságából a főváros. A döntést maga Antal kezdeményezte, összesen három felmondó levelet írt, melyekben bejelentette, hogy távozik: megromlott egészségi állapotára és az őt ért bírálatokra hivatkozott. Antalt több támadás érte, miután a Heti Válasz kapcsolatba hozta Antal fiát azzal a céggel, amely elnyerte a BKV-busztenderét. Ugyanebben az időszakban a BKV-t is számos bírálat érte a nagyszabású járatritkítási tervei miatt.

Antal Attilát, aki korábban a Nógrád Volán vezérigazgatója volt, 2006 decemberében kormánypárti és részben ellenzéki szavazatokkal választotta meg a Fővárosi Közgyűlés, Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes személyes javaslatára, pályáztatás nélkül. A közgyűlés döntése szerint a vezérigazgató megbízatása 2007 januárjától 2011. május 31-ig szólt.