Közbenjár a Gödör büféjéért az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Közbenjárnak a Gödör Klub büféjének újbóli kinyitásáért fővárosi SZDSZ-es politikusok. John Emese azzal vádolja a Fideszt, hogy támadja a turisztikailag fontos helyeket, a kerületi polgármester, Rogán Antal szerint azonban azonnal kinyithat a büfé, ha megvan a működéshez szükséges tulajdonosi hozzájárulás. A gödör tulajdoni kérdései azonban rendezetlenek.
Vágólapra másolva!

Rövid időn belül újra kinyithat az Erzsébet téri gödörben üzemelő szórakozóhely büféje, amelyet a múlt héten az V. kerületi jegyző záratott be - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón John Emese, a fővárosi SZDSZ-frakció vezetője, Bojár Iván András, a főváros arculatáért felelős tanácsnok és Szabadai Viktor, a fővárosi SZDSZ elnöke. Azt ígérték, közbenjárásukra néhány napon belül megoldódhat a szórakozóhely sorsa, és a büfé újra megkaphatja az ideiglenes működési engedélyt - ígérték.

A kialakult helyzet azért állhatott elő, mert már öt éve rendezetlen a gödör tulajdonosi jogviszonya: a terület egy része a Fővárosi Önkormányzathoz, míg más részei a Miniszterelnöki Hivatalhoz és az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz tartoznak. John Emese szerint érthetetlen, hogy a Fidesz miért támadja a turisztikailag kiemelt és fontos szórakozóhelyeket, rendezvényeket, szerinte a Gödör Klubot ért támadáshoz hasonló ellehetetlenítési kísérlet játszódott le a Sziget Fesztivál esetében is.

Rogán Antal hétfőn azt mondta, hogy amennyiben a belvárosban üzemelő Gödör Klub beszerzi a Fővárosi Önkormányzattól, mint tulajdonostól a működéshez szükséges hozzájárulást, akkor az V. kerület kiadja a működési engedélyt. Miután pénteken az V. kerület jegyzője bezáratta a Gödör Klub büféjét, így ott nem lehet ételt és italt kapni. Maróti Dániel, a szórakozóhely programszervezője pénteken elmondta: több mint öt éve, amióta a klub üzemel, csak ideiglenes kitelepedési engedéllyel rendelkezik. A működési engedély megszerzéséhez szükség volna a tulajdonos hozzájárulásához.