Bombával fenyegetőzve akart rabolni egy férfi

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett egy férfit a Szegedi Rendőrkapitányság, mert bombarobbantással fenyegetett meg egy áruházi pénztárost. A férfi még egy digitális eszközt is elővett, amelynek a kijelzője visszafelé számolt.
Vágólapra másolva!

Szombat éjszaka, valamivel éjfél előtt azzal a szándékkal lépett egy férfi a szegedi hipermarket pénztárához, hogy elvigye az aznapi bevételt - számolt be a történtekről a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Pál János. A pénztárosnak papírlapot adott, amelyen a következő szöveg állt: "10 percen belül adja át a kassza tartalmát, mert van nálam egy időzítővel ellátott bomba, ami távirányítóval működik" - mondta a sajtóreferens, aki szerint amint a pénztáros elolvasta a lapot, a férfi egy piros táskát helyezett a pultra, majd egy digitális eszközt rakott ki, amelynek kijelzője visszafelé számolt.

A pénztáros lezárta a kasszát, és telefonon hívta a biztonságiakat, kérve, hogy váltsák le, mert rosszul érzi magát - folytatta a beszámolót a sajtóreferens. Amikor az őrök megérkeztek, a rablójelölt azt állította, hogy ő mentőorvos, és úgy tett, mint aki megvizsgálja a pénztárost. A biztonságiak azt javasolták, hogy menjenek be az elsősegélynyújtó helyiségbe, így valamennyien elindultak.

Amikor a kijáratnál jártak, a korábban bombával fenyegető férfi kiszaladt és taxiba szállt. Ekkor tudta a pénztáros elmondani a történteket. A biztonságiak rögtön üldözőbe vették, de már nem érték utol a férfit - értesítették viszont a rendőröket, akik egy órán belül elfogták a gyanúsítottat. Az őrizetbe vett férfi ellen a Szegedi Rendőrkapitányság fegyveres rablás bűntettének kísérlete miatt indított eljárást - tette hozzá a szóvivő.