Megsérült egy munkás a beomlott alagútban

Vágólapra másolva!
Vasbetongerenda dőlt egy munkásra az M6-os autópálya építkezésén csütörtök délelőtt. A férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, állapotát sikerült stabilizálni, és már túl van az életveszélyen. A baleset abban az alagútban történt, ahol az esőzések omlást idéztek elő pár napja, és emiatt a munkát elvileg leállították.
Vágólapra másolva!

Vasbetongerenda dőlt egy munkásra az M6-os autópálya építkezésén, Bátaszék közelében az A jelű alagútnál - közölte Farkas Kinga a Tolna megyei rendőrség sajtóreferense. Az elsődleges információk szerint a munkás bordatörést szenvedett.

Az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszának leghosszabb, A jelű alagútja július 24-én az esőzéseket követően beomlott. A kivitelező cég akkor azt közölte, hogy a munkálatokat azonnal leállították, az esetet vizsgálják.

A kivitelező cég csütörtöki közleménye szerint az építőmunkás az alagútban végzett biztosítási munkálatok során szenvedett balesetet, amikor rádőlt az alagút falának támasztott betonacélháló. "A sérült állapotát a helyszínen stabilizálták, majd egy mentőhelikopter az egyik pécsi kórházba szállította. Megerősített kórházi információink szerint a balesetet szenvedett munkás túl van az életveszélyen, az állapota stabil" - olvasható a közleményben.

A baleset körülményeit a munkavédelmi felügyelet, a rendőrség, a mentők és a pécsi bányakapitányság is vizsgálni kezdte a helyszínen.