Ideológiai programmal ráznák gatyába az MSZP-t

Vágólapra másolva!
Hamarosan kidolgozzák a az MSZP hosszú távú ideológiai programját. Az alapprogram végleges szövegét várhatóan a párt jövő évi kongresszusán mutatják be.
Vágólapra másolva!

Napokon belül elkészül az MSZP alapértékek-bizottságának dolgozata, amely a párt hosszú távú ideológiai programját tartalmazza - írja a Népszabadság. Az ideológiai, politikai pártprogram első verziójának szövege szeptember elejére készül el - mondta a lapnak a bizottság vezetője, Hiller István.

A programot elsősorban az MSZP belső körei - az elnökség, a választmány stratégiai bizottsága, majd a párt szélesebb közvéleménye - vitatják meg. Az ideológiai pártprogram végleges szövegét, az MSZP hosszú távú ideológiai irányáról szóló dokumentumot Hiller szerint várhatóan a jövő évi kongresszuson mutatják be, és valószínűleg ott fogadják majd el. A program kidolgozásában közreműködtek politikusok, politológusok, történészek.

Gyurcsány Ferenc az MSZP tavaly februári kongresszusán jelentette be, hogy létrehoznak egy testületet, amely kidolgozza az új alapprogram tervezetét. "Meg kell újítani a magyar baloldal politikáját. Ennek a politikának három nagy forrásból kell táplálkoznia: a nemzeti progresszió nemes hagyományaiból, a demokratikus történelmi előzményekből - legyenek azok bal- vagy éppen jobboldaliak - és a baloldal hagyományos, máig élő és ma is érvényes értékeiből" - idézte a Népszabadság a pártelnök-miniszterelnök tavaly februári szavait.