Gyerekük szülinapját várták a gyilkos szülők

Vágólapra másolva!
Hónapok óta tervezték a szombathelyi szülők, hogy megölik kisfiukat, majd öngyilkosok lesznek, de tettükkel megvárták a gyerek első születésnapját. A rendőrség a helyszíni szemle alapján azt feltételezi, hogy a gyerek védekezhetett, amikor párnával megfojtották.
Vágólapra másolva!

Csak a gyerek egy éves születésnapjára várt az a szombathelyi házaspár, amelyik a születésnapi parti után pár nappal megölte gyermekét, majd maguk is megpróbáltak öngyilkosok lenni - mondta az [origo]-nak Gábriel Gábor, a Vas megyei Rendőrkapitányság helyettes szóvivője. Tettükre hónapok óta készültek a szülők.

Tánczos István őrnagy, a nyomozás vezetője a Zsaru Magazinnak azt mondta: az édesanya különböző gyógyszereket tört össze, majd tejben feloldva adta a kisfiúnak, aki nem itta meg. Így üdítőbe kevertek újabb gyógyszereket, majd a gyerek csőrös poharába tették. A pohár eldugult a gyógyszertől, így csak kis mennyiség juthatott a gyerek szervezetébe, aki nem halt meg, csak elkábult. Gábriel Gábor azt mondta: a helyszínelés során hámsérüléseket találtak a gyereken, így valószínű, hogy védekezni próbált, amikor a szülők végül párnával megfojtották.

A szülők ezt követően maguk is gyógyszert vettek be. Búcsúlevelükben, majd később a kihallgatás során kilátástalan anyagi helyzetükre hivatkoztak, és arra, hogy nem akarták, hogy emiatt gyereküket elvegyék tőlük. A helyettes szóvivő szerint a szülők hónapok óta semmilyen számlát nem fizettek, emiatt viszont látszólag továbbra is jól éltek.

Tettükre akkor derült fény, amikor az apa magához tért, és még kábultan kivetette magát a második emeleti lakásuk ablakából. A helyszínre kiérkező rendőrök megtalálták a begyógyszerezett feleséget és a halott kisfiút.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a kisfiú már 12 órája halott volt. A szülőket kórházba szállították, az anya arcsérülést, az apa combnyaktörést és kézsérülést szenvedett. Később mindkettőjük állapota javult, így ki tudták őket hallgatni. A helyettes szóvivő arra nem tudott választ adni, hogy a kihallgatás során a szülők megbánást tanúsítottak-e. A rendőrség jelenleg a szakértői véleményekre vár az ügyben.

Az [origo] megkereste a nő rokonait, ám ők nem kívántak nyilatkozni.