Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szonda: Gyurcsány megint lemaradt Orbántól

Vágólapra másolva!
Egy-két pontos változásokat regisztrált a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása a politikusok népszerűségi listáján, amelyet a Népszabadság ismertet. Az Orbán és Gyurcsány közötti különbség megint nőtt.
Vágólapra másolva!

Nem folytatódtak az előző hónap látványos változásai, amelyek elsősorban Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort érintették, a politikusok népszerűségi listáján - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérése alapján. A közvélemény-kutató szerint a Fidesz elnöke, ha nem is szerezte vissza korábbi népszerűségét, többletpontot gyűjtött - jelenleg a 4. helyen áll 44 százalékos kedveltséggel. Gyurcsány a 19. 28 százalékkal.

A miniszterelnök nem tudta erősíteni júniusban érzékelt kedveltségét az idősebbek és a rossz munkaerő-piaci helyzetben lévők csoportjában. A különbség nőtt kettejük között, csak egy olyan társadalmi csoport van, ahol a kormányfő tartja a lépést a Fidesz elnökével. Ez a 65 év felettiéké, amelyben mindketten negyven pontosak - derül ki a felmérésből.

A kisebbségi kormány májusban kinevezett új miniszterei közül Gyenesi István, az önkormányzati tárca vezetője a legismertebb - a lakosság 40 százalékának van róla véleménye - ám ez az arány nem elegendő arra, hogy a népszerűségéről is képet lehessen alkotni - kedveltsége 30 százalékos.

Az SZDSZ-ben lezajlott elnökválasztás után a két politikus népszerűsége nem változott: Fodor Gábor továbbra is népszerűbb Kóka Jánosnál. Fodor 22-es lista 6. Kóka az utolsó helyén áll.

A listát továbbra is Sólyom László köztársasági elnök vezeti - olvasható a Népszabadságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről