Visszalopja híveit az MDF-választmányba Almássy

Vágólapra másolva!
Az Almássy Kornél elnökjelöltségétől való visszalépését követően lemondott 12 országos választmányi tag közül hatot visszaválasztott a testületbe az MDF fővárosi választmánya. A lépést Almássy Kornél kezdeményezte, jóllehet pénteken a párt képviselőcsoportja kizárta a frakcióból és a pártból is, amit Almássy törvénytelennek tart.
Vágólapra másolva!

Hat tagot visszaválasztott az országos választmányba az MDF budapesti választmánya a közül a 12 közül, akik még szeptember elején mondtak le előbbi tisztségükről. A 12 országos választmányi tag azután mondott le, hogy Almássy Kornél szeptember 13-án - az adatgyűjtési botrány kirobbanását követően - bejelentette, visszalép az elnökjelöltségtől. Almássy maga javasolta a hat tag visszaválasztását.

Almássy szerint - akit pártja képviselőcsoportja pénteken kizárt a frakcióból és a pártból - a választmány nem kérdőjelezte meg mandátumát. A korábbi alelnököt azt követően zárták ki, hogy azt állította: a titkosszolgálat és párton belüli ellenfelei megfélemlítették őt, családját, és párton belüli híveit azért, hogy lépjen vissza a jelöltségtől.

Az MDF szombaton tartja tisztújító országos gyűlését, amelyen a párt alapszabálya szerint az országos választmány tagjai szavazati joggal vesznek részt. Almássy Dávid Ibolya egyetlen kihívója volt az MDF elnöki posztjáért folytatott küzdelemben, ám lemondott jelöltségéről, a 12 választmányi taggal együtt. Lemondása előtt robbant ki az adatgyűjtési botrány, amelyben állítólag ő is érintett. Egy Dávid Ibolya által közzétett, lehallgatott telefonbeszélgetésből az derült ki, hogy a pártelnökre vonatkozó terhelő adatok gyűjtését kezdeményezte.